ФОЛКЛОРНИ ПАКЕТИТеатрални тренингиСВАТБЕНИ ТЪРЖЕСТВАЙога и жизнерадост

Сватбени тържества

 ОРГАНИЗАЦИЯ И ПРОВЕЖДАНЕ НА СВАТБЕНО ТЪРЖЕСТВО

 

Тази година СИК „ Ортосия” навършва 4 години. Четири активни години в областта на специалните събития и сватбите. За това време събрахме опит, който ни помага всеки път да подобряваме работата си при провеждането на дадено тържество. Ние сме щастливи, защото нашата работа прави и другите хора щастливи! Ние сме там, където търсите подкрепа, опора, още едно мнение или приятелски съвет как да организирате сватбата си така, че да се чувствате спокойни.
Ето какво предлагаме:

- няколко срещи за консултация и обсъждане на сватбата;
- водещ на цялото тържество; пълна версия на английски език, испански, френски и полски език;
- координатор и помощник по време на сватбата;
- съдействие за намиране на Сватбена агенция, Дисководещ, Оркестър, Видеозаснемане, Професионални фотографи за предсватбена и сватбена фотосесия.

Зa деня на Вашата сватба сме подготвили списък с най-важните ритуали, който може да бъде изключително полезен. Вижте как през нашите очи изглежда организацията на специалния ден.

 

1.Чудото наречено Граждански брак
Теоретично погледнато гражданският брак е безплатна административна услуга. Такъв може да сключите в деня на сватбата пред длъжностно лице, което е упълномощено за този вид дейност или преди сватбата в избран от вас ден. В последните години все повече двойки избират да сключат брак много преди сватбата, за да може след „бракуването“ да се отдадат изцяло на организацията и да знаят, че път назад няма.

2. Изнесен ритуал
Статистиката сочи, че около 50% от двойките планират изнесен ритуал (сключване на граждански брак извън ритуалната зала), който в повечето населени места се предлага или от общината или от специални водещи. В случай, че вече граждански брак е сключен, то тогава водещият на тържеството може да проведе ритуала по най-забавния и автентичен за Вас начин.

- Аксесоари за изнесения ритуал:
Две ритуални чаши, бутилка вино или шампанско, подложка /възглавничка за пръстените, свещи / по желание/, три бутилки шампанско / по желание/ брачното свидетелство.

3.Обреден хляб или питка:
Трябват ви 4 броя питки, 2 от които държат двете майки при посрещането в ресторанта.Третата питка е за ритуала с разчупването. Четвъртата е вслучай, че танцьори ще играят пред кумовете и те трябва да я откупят.

4.Напитка за добре дошли или Welcome Drink
Вместо с хляб и сол, гостите на едно сватбено тържество се посрещат с хубава напитка. Дали ще бъде бяло и червено вино или пък шампанско – решавате Вие. Важно е да бъде поднесено с усмивка и финес.

5.Инструментални изпълнители
Все повече се увеличават двойките, които ангажират солов инструментален изпълнител или състав /например кавал / китара + или оркестър/.  Обикновено музикантите свирят по време на изнесения ритуал, по време на коктейла или пък при посрещането на гостите в ресторанта.

 

 6. Фолклорна изненада
Фолклорната изненада остава запазената марка както на българските, така и на международните сватби.  Услугите, които се предлагат са няколко:  Фолклорно представление по време на тържеството в ресторанта;  Оркестър от дома на младоженеца за вземането на кумовете, а след това и на булката;  Танцьори за ритуала с кумовата ръченица, където кумовете се надиграват за подготвените дарове.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ

7. Книга с пожелания
Има няколко варианта за приемане поздравленията на гостите, но най-запомнящият се определено е книгата за пожелания, където черно на бяло е написано пожеланието и неговия адресат. Чуден сувенир, който всеки път ще ви стопля със спомени като отворите някоя страница. Пуснете книгата по масите с един хубав анонс от водещия и ще видите как хората ще се ентусиазират да измислят какво да напишат.

8. Уроци по танци
Хем полезно, хем приятно. Каква по-добра възможност най-после да научите някое друго българско хоро от факта, че ви предстои сватба. В цяла България вече има различни клубове по народни танци, към които може да се обърнете за съдействие.

9. Потешници
Това са група младежи, облечени в народни носии, които са много добри ездачи. Всъщност те водят сватбата, а музиката и гостите ги следват. Това е чуден български обичай, запазен и до днес в селата, който създава много празнична атмосфера и заряд. Ние можем да предложим и потешници.

10. Файтон с коне
Предлагаме Ви уникалната възможност младоженците да се качат на файтон с коне, който да ги отведе от точка до точка / църква, ресторант, площад/ . Артистично облечен кочияш и неговите помощници ще се погрижат за този вълшебен момент , докато Вие се возите във файтона.

 

11. Бели денс изненада
Бели денс танцьорките са изключително предизвикателни дами, които умеят да говорят чрез телата си. След фолклорната изненада може да разтопите гостите с няколко бели денс изпълнения. Феерия от звуци и дъга от цветове ще трансформират енергията в целия ресторант. Тази гореща идея не е за изпускане. Отново трябва да се свържете с нас!

 

Новини

06 Март 2019
Първите дни на месец март посрещнахме с много сияние, детски усмивки и народни танци.С песента на птици...
19 Февруари 2019
И няма празник без нас - тук сме в пълен състав. Танцьори и музикантии всякакви таланти!   ...
14 Февруари 2019
Благодаря на Господ, че имам най-вълшебната професия - да благославям влюбените хора, когато се вр...