Фолклорни пакетиТеатрални тренингиСВАТБЕНИ ТЪРЖЕСТВАЙога и жизнерадост

За нас

Сдружение за изкуство и култура " Ортосия" е създадено през 2013г. 
Целта на сдружението е да събира културния опит на поколенията и да го пресъздава в различни съвременни форми.

Така ние сме поле за изява както на възрастни хора, така и на младежи. Но най-важното е, че всички гледаме в една посока - да възпитаваме чрез изкуство нашите деца.

Ето и хората от екипа:

    Ива Попова - Председател на "Ортосия". Ива завършва бакалавърска степен по Журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" . В същото време е тотално завладяна от алтернативния театър и започва активно да го изследва в Театър - лаборатория "Алма алтер". Това обаче не е достатъчно и Ива заминава за Вроцлав, Полша, където учи един семестър в Uniwersytet Wroclawski. Там успешно стъпва в пространството на на полския режисьор Йежи Гротовски. Ива става асистент на Рена Мирецка - дясната ръка на Гротовски, актрисата, която участва във всички представления на неговата трупа. След 3-годишен престой в Полша, Ива се връща в България. През 2015г. защитава магистърска степен по Културен мениджмънт и визуални комуникации в ЮЗУ "Неофит Рилски" гр. Благоевград. Това, което връща Ива към село Бачево е идеята да създаде сдружение, което да бъде платформа за запазване на местните традиции чрез съвременните похвати в изкуството.
Така "Ортосия" работи с фолклорни елементи и ритуали, представени по достъпен и адекватен начин за съвременната публика. А театърът ... той е начинът, по който можем да се вчовечим и да подобрим живото общуване между хората.

       Катерина Борисова е режисьор. През 2009г. завършва Културология в СУ "Св. Климент Охридски", но не спира да пише сценарии и да мисли за филми. С много упоритост и вяра в киното, Катя е приета да учи Филмова и ТВ режисура  в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов. Сега реализира собствени проекти в областта на киното и театъра.

              Камелия Няголова - сценограф.
Камелия рисува божествени неща. Тя е човекът, който може да те вкара в редиците на истината за няколко минути :) Камелия завършва Сценография в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". От нея и от нейните картини може да черпите много светлина и нежност. Камелия е цветето в нашия екип.

  

      Маргарита Петрова - актриса. Маргото влиза в роля за секунди, хваща те за ръка и те повежда към острова на тишинавтите. Изключително интересен човек. Само като те погледне с огромните си очи и....може да те глътне. Тя завършва Актьорско майсторство в НБУ. Посвещава всичкото си време и енергия на театъра и децата. И за малко щях да забравя глината - това е другият свят, където тя живее и където твори. От работилницата на Марго може да намерите всякакви чудеса, направени на ръка.

 

  Елена Добрева - кинезитерапевт. Ели е олицетворение на спокойствието и радостта. Тя завършва Национална Спортна Академия в София, специалност Кинезитерапия (сега специалността е физиотерапия), степен бакалавър. Има късмета да извърши Практика по адаптирана физическа активност в център за деца и младежи с увреждания "Кааресилта", Лахти, Финландия 2003 г.
Най-голямото й желание е всяко дете в неравностойно положение да има възможността да развие потенциала и способностите си, да се радва на хубавото в заобикалящата го среда и да бъде по-самоуверено. Хиппотерапията, терапевтичната езда и заниманията с други деца под формата на игра са средствата, с които заедно можем да постигнем тези цели.

 

Новини

12 Декември 2018
Здравейте, приятели! Този сезон "Ортосия" ще Ви изненада с нова програма. Този път заложихме на хумора...
20 Ноември 2018
Защо практика за тялото?Днес често се случва да общуваме по изкуствен начин, защото забравяме да слушам...
27 Септември 2018
ॐHormones in HarmonyॐNavigating the Seasons of LifeYoga, Meditation, Ritual for Womenॐ...