ФОЛКЛОРНИ ПАКЕТИТеатрални тренингиСВАТБЕНИ ТЪРЖЕСТВАЙога и жизнерадост

За нас

Сдружение за изкуство и култура " Ортосия" е създадено през 2013г. 
Целта на сдружението е да събира културния опит на поколенията и да го пресъздава в различни съвременни форми.

Така ние сме поле за изява както на възрастни хора, така и на младежи. Но най-важното е, че всички гледаме в една посока - да възпитаваме чрез изкуство нашите деца.

Ето и хората от екипа:

    Ива Попова - Председател на "Ортосия". Ива завършва бакалавърска степен по Журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" . В същото време е тотално завладяна от алтернативния театър и започва активно да го изследва в Театър - лаборатория "Алма алтер". Това обаче не е достатъчно и Ива заминава за Вроцлав, Полша, където учи един семестър в Uniwersytet Wroclawski. Там успешно стъпва в пространството на на полския режисьор Йежи Гротовски. Ива става асистент на Рена Мирецка - дясната ръка на Гротовски, актрисата, която участва във всички представления на неговата трупа. След 3-годишен престой в Полша, Ива се връща в България. През 2015г. защитава магистърска степен по Културен мениджмънт и визуални комуникации в ЮЗУ "Неофит Рилски" гр. Благоевград. Това, което връща Ива към село Бачево е идеята да създаде сдружение, което да бъде платформа за запазване на местните традиции чрез съвременните похвати в изкуството.
Така "Ортосия" работи с фолклорни елементи и ритуали, представени по достъпен и адекватен начин за съвременната публика. А театърът ... той е начинът, по който можем да се вчовечим и да подобрим живото общуване между хората.

       Катерина Борисова е режисьор. През 2009г. завършва Културология в СУ "Св. Климент Охридски", но не спира да пише сценарии и да мисли за филми. С много упоритост и вяра в киното, Катя е приета да учи Филмова и ТВ режисура  в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов. Сега реализира собствени проекти в областта на киното и театъра.

              Камелия Няголова - сценограф.
Камелия рисува божествени неща. Тя е човекът, който може да те вкара в редиците на истината за няколко минути :) Камелия завършва Сценография в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". От нея и от нейните картини може да черпите много светлина и нежност. Камелия е цветето в нашия екип.

  

      Маргарита Петрова - актриса. Маргото влиза в роля за секунди, хваща те за ръка и те повежда към острова на тишинавтите. Изключително интересен човек. Само като те погледне с огромните си очи и....може да те глътне. Тя завършва Актьорско майсторство в НБУ. Посвещава всичкото си време и енергия на театъра и децата. И за малко щях да забравя глината - това е другият свят, където тя живее и където твори. От работилницата на Марго може да намерите всякакви чудеса, направени на ръка.

 

  Елена Добрева - кинезитерапевт. Ели е олицетворение на спокойствието и радостта. Тя завършва Национална Спортна Академия в София, специалност Кинезитерапия (сега специалността е физиотерапия), степен бакалавър. Има късмета да извърши Практика по адаптирана физическа активност в център за деца и младежи с увреждания "Кааресилта", Лахти, Финландия 2003 г.
Най-голямото й желание е всяко дете в неравностойно положение да има възможността да развие потенциала и способностите си, да се радва на хубавото в заобикалящата го среда и да бъде по-самоуверено. Хиппотерапията, терапевтичната езда и заниманията с други деца под формата на игра са средствата, с които заедно можем да постигнем тези цели.

 

Новини

06 Март 2019
Първите дни на месец март посрещнахме с много сияние, детски усмивки и народни танци.С песента на птици...
19 Февруари 2019
И няма празник без нас - тук сме в пълен състав. Танцьори и музикантии всякакви таланти!   ...
14 Февруари 2019
Благодаря на Господ, че имам най-вълшебната професия - да благославям влюбените хора, когато се вр...